Почит и преклонение пред живота и делото на Апостола в град Левски – снимки

18.02.2024 15:23

Днес, 151 от обесването на Апостола на българската свободата, жителите на град и община Левски изразиха с внушително гражданско поклонение, предвождано от младите гвардейци, своята дълбока почит към подвига и саможертвата на  карловеца Васил Иванов Кунчев, българинът, завещал ни безпределната си любов към Отечеството.

Пред паметника на Васил Левски панихида – молитва за душата на дяконаИгнатий, отслужи отец Георги от православен храм „Света Параскева Петка” гр. Левски. С минута мълчание, на колене почетохме паметта на Апостола.

Децата от Детска градина „Слънце“ и Детска градина „Локомотив“в  град Левски със стихове и песен за Апостола по музика и текст на нашата съгражданка Мария Нинова, изразиха своята почит към Апостола за ,който България е всичко.

Кметът на Община Левски  Любка Александрова поднесе цветя на паметника на Апостола.Тържествено, под звуците на последната песен на Ботев – „Обесването на Васил Левски“, цветя и венци обсипаха паметника на Васил Левски на гаровия площад.

Цветя и венци бяха поднесени от името на Община Левски, Об С –Левски, от  политически партии, от представители на всички кметства и читалища в община Левски, от ПГССТ „Никола Йонков Вапцаров“ гр. Левски,СУ „Крум Попов”гр.Левски , ОУ „Максим Горки” гр. Левски , ДГ „Слънце” и ДГ „Локомотив” гр. Левски, НЧ „Георги Парцалев – 1901“ гр. Левски, НЧ „Васил Левски 2005“ гр. Левски, ЦОП- Левски, ОФК ЛЕВСКИ 2007, жители и гости на град и община Левски.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: