Кметът на Кнежа: Ще осъществим нови 2 проекта в две учебни заведения

18.02.2024 9:49

Добрите новини за община Кнежа продължават! Ще осъществим нови 2 проекта в две учебни заведения. Това информира кметът на Община Кнежа Илийчо Лачовски.

В града ще бъде изграден физкултурен салон в СУ „Неофит Рилски“ и ще бъде направен основен ремонт на физкултурния салон в ПГЗ „Стефан Цанов“.  Средствата са осигурени от Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024-2026 г. към МОН.

Реализацията на тези два проекта е още една стъпка в подобряването на образователната инфраструктура в община Кнежа. През годините осъществихме редица проекти и ремонтни дейности в учебните заведения, но построяването на нова сграда, каквато ще е физкултурния салон на СУ “Неофит Рилски”, е събитие, което не се е случвало в нашите училища от няколко десетилетия!, коментира още кметът Лачовски.

Ето какво предвиждат дейностите:

В СУ „Неофит Рилски“ ще бъде изграден нов физкултурен салон в двора на училището – самостоятелна сграда на един етаж с застроена площ от 604 кв. м. Проектирана е като Г-образна сграда, заемаща югоизточния ъгъл на дворното пространство. Салонът ще включва: игрище за мини футбол, баскетбол и волейбол; битова част с две съблекални с бани и санитарни възли; помещение за учители с баня и санитарен възел; тоалетна за хора с увреждания; склад за спортен инвентар.

Предвижда се и инсталиране на соларни панели за собствено енергопотребление, монтиране на климатична инсталация за осигуряване на по-добри условия за спорт, настилка, съобразена с изискванията за сигурност в спортни зали и съоръжения, алуминиева и РVС дограма – петкамерна, с троен стъклопакет, растерни окачени тавани във всички помещения с вградено енергоспестяващо LED осветление.

Ремонтните дейности в салона на ПГЗ „Стефан Цанов“ предвиждат: подобряване на топлотехническите характеристики на ограждащите елементи на сградата чрез полагане на интегрирана топлоизолационна система на външни стени и покрив; ремонт на под, стени и тавани в помещенията; подмяна на дървени, метални и ПВЦ прозорци, неотговарящи на изискванията за съответния енергиен клас; изграждане на отоплителна система с климатични сплит-системи за висок стенен монтаж с външно и вътрешно тяло; подмяна на съществуващата осветителна инсталация с нови LED осветителни тела с висока енергийна ефективност, дълъг експлоатационен живот и осветеност, отговарящи на предназначението на помещенията в сградата; подмяна на силова, заземителна и мълниезащитна инсталация.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: