Задържани са 8 лица и са образувани 8 бързи производства при спецакция в Плевенска област

15.02.2024 9:20

На 14 февруари в Плевенска област се проведе специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В операцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция; подпомогнати от „Държавно горско стопанство“. Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

В хода на операцията са задържани 8 лица и са образувани 8 бързи производства и едно досъдебно производство.
Проверени са 402 лица и 243 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 12 пункта за черни и цветни метали, 6 заложни къщи, 9 автоморги, автосервизи и депа; 14 питейни и увеселителни заведения, 20 търговски обекта. В областта са регистрирани 10 престъпления, свързани с наркотиците, нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения са съставени 54 акта. Съставени са 11 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са съставени и 7 акта и констативни протокола от други органи.
Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура – Плевен по компетентност. Работата по случаите продължава.

Това информират от МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: