Днес ОУ „Цветан Спасов“ почете своя патрон с поредица от инициативи – снимки

14.02.2024 17:54

 

Въпреки превратностите на историята и суетата на времето, името на Цветан Спасов е причина десетки поколения плевенчани да си спомнят с умиление едни от най-хубавите си детски години. Поетът е патрон на ОУ „Цветан Спасов“ повече от половин век, а днес училището отбеляза 80 години от деня, в който той завинаги преминава в редиците на останалите вечно млади поети.

Всяка година 14 февруари – дата заредената с много празничност, намира място и за спомена, посветен на Цветан Спасов. Тийнерджърската публика на учениците от едноименното училище,  преоткри с много емоции стиховете на поета. За това се погрижиха младите актьори от Театралната работилница на ОУ “Цветан Спасов“. С цялата убедителност на артистичния си талант те върнаха времето назад, за да го съживят в разноликия свят на плевенския поет. В спектакъла, посветен на Цветан Спасов, участва още Певческата група на училището, както и децата от клуб „Млади възрожденци“, които показаха съвременен прочит на българския фолклор чрез силата на народните танци.

14 февруари роди и нова традиция в ОУ „ Цветан Спасов“. Денят се превърна в ден за номинации. Най-добрите в учението и постигналите успехи в извънкласните дейности, получиха грамоти и материални награди, връчени от директора на училището Филип Филипов. Между тях бяха пълни отличници, участници в олимпиадите по математика и български, заелите призови места в състезанията по информационни технологии, златни медалисти в плувния спорт, играта на шах и карате борбите.

Раздадени бяха и групови награди. Тази за „Клас с най-висок успех“ грабна 5а , а наградата за „Клас с най-добри идеи“ отиде при 5б. Победителите в оспорваната надпревара петокласници получиха допълнителни магнитни дъски, които освен че ще обогатят материалната база на класните стаи, показват, че в ОУ „Цветан Спасов“ расте едно умно и амбициозно бъдеще за нашия град.

Информация и снимки: ОУ „Цветан Спасов“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: