Кметът на Община Левски честити 100 годишния юбилей на Пенка Алексиева от Козар Белене

12.02.2024 17:27

Кметът на Община Левски честити 100 годишния юбилей на Пенка Алексиева

Пенка Йорданова Алексиева от село Козар Белене днес отбеляза 100 годишен юбилей. Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави лично баба Пенка на рождения и ден, в непринуден разговор, с цветя, поздравителен адрес от общината и подаръци, на милото семейно тържество  .

В село Козар Белене не е имало столетник от много години, отбеляза с радост кметът на селото Илия Ванков при връчване на подаръците от кметството.

Мили спомени за баба Пенка с много обич сподели нейната дъщеря Димка. През всичките години за нейната майка в селото лоши хора няма. Изключително трудолюбив и добър човек с отговорност към семейството и работата , която  се стреми , въпреки годините ,да върши упорито в къщата и двора ,дори  до преди две години.

Баба Пенка е работила в консервен комбинат „Георги Кирков“ – Плевен. През годините за своя труд е получила и много медали, сред които и златен.

Днес се радва на  дъщеря, внуци и пра-правнуци, много близки роднини и приятели. Безспорно в годините доказва своя здрав дух , а и здраво тяло, защото то едва сега е изпитало нужда от здравна помощ, сподели дъщерята, безкрайно благодарна на д-р Данчев и д-р Малева, великолепни лекари и хора.

Всички на празничното събитие, вековния юбилей на баба Пенка, усетиха топлината на този дом и светлината в очите на един достоен човек.

Информация и снимки: Пресцентър на Община Левски.

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: