„Медекс Нутришън“ ООД е носителят на голямата награда на XXI-то изложение „Пчеларство – Плевен 2024” – снимки

11.02.2024 13:29

Днес на тържествена церемония бяха връчени наградите на отличените участници в XXI-то международно пчеларско изложение „Пчеларство – Плевен 2024”. Международно жури с председател Бернард Хойбел – председател на съюза на професионалните пчелари на Европа бе натоварено с трудната задача да определи тазгодишните победители.

Носител на голямата награда „Крило на успеха“ е „Медекс Нутришън“ ООД, село Попина, област Силистра, за сепаратор KONIGIN.

Приза за най-проспериращ млад пчелар журито присъди на Димитър Бундалов от град Раковски.

Награда за нов продукт заслужиха „КОРЕКТ НИКОЛОВ“ ООД, от Добрич, Калин Трифонов от Видин и „Сердика Фарма Ринг“ от София. Калин Трифонов взе и наградата за нова технология.

Наградата за инвестиция на годината отиде при Саафет Исмаилова Аторино от Летница, „Бии Хаус БГ“ от Ямбол и отново – „КОРЕКТ НИКОЛОВ“ ООД.

Награда за нов производ на пчелен продукт получи „Странджа Еко Пак“ ООД от Бургас, а за най-млад участник – Исмералда Салваторе Аторино от Летница.

Две плевенски фирми бяха отличени за най-атрактивно представяне на изложението.

Заместник-областният управител Николай Абрашев и съуправителят на фирмата организатор на изложението „Партнерс Експо“ ЕООД Чавдар Велинов благодариха на участниците в изложението и си пожелаха догодина традицията да бъде продължена.

Припомняме, че от 8 до 11 февруари в Търговски център „Мания тауър” в Плевен 112 фирми, пчелари и организации от страната и чужбина представиха пчелни продукти и производни /лечебна козметика, храни, напитки и др./, последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, финансиращи организации и консултантски услуги, високопроходима техника, ремаркета и фургони, медоносна растителност.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: