Проблеми пред община Червен бряг обсъди кметът Атанасов на среща с регионалния министър

10.02.2024 10:24

Кметът Атанас Атанасов проведе работна среща в МРРБ с министър Андрей Цеков. Беше обсъдено текущото изпълнение на общинските проекти, а също така и важни, и наболели проблеми пред община Червен бряг.

Г-н Атанасов постави въпроса за състоянието на републиканската пътна мрежа (РПМ) на територията на общината, както и лошото почистване при последния снеговалеж. Министър Цеков беше информиран, че участъците от РПМ не са ремонтирани от десетилетия, липсва маркировка и вече са в изключително лошо експлоатационно състояния. Г-н Цеков изрази воля за справяне с тези проблеми и пое ангажимент за обща среща в гр. Плевен в следващите две седмици, съвместно с ръководството на АПИ, за да бъдат обсъдени и набелязани мерки за решаването им, за територията на цялата област.
Беше засегната и темата със санирането на многофамилните сгради, като Г-н Атанасов изрази несъгласие с мотивите за отхвърляне на три от подадените 5 блока от нашата община. Министър Цеков информира, че вече е възложил повторна проверка на цялостното класиране и ще даде допълнителна информация по темата.
Особено важна беше дискусията относно начина за финансиране и отчитане на одобрените в републиканския бюджет проекти на община Червен бряг. Министър Цеков сподели, че в 2024та година МРРБ няма да разполага със собствена инвестиционна програма за ремонт на водопроводна мрежа, тъй като целия ресурс, финансов и административен, е мобилизиран за изпълнение на общинските проекти, включени в ЗДБРБ за 2024 г..
В края на срещата и двамата се съгласиха, че е изключително важна редовната комуникация между представителите на местната и централната власт.

Информация и снимки: Община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: