Местният бизнес в подкрепа на Община Левски

08.02.2024 13:26

Трета работна среща проведоха представители на местния бизнес на 7 февруари в заседателната зала на Община Левски.

„Смятаме ,че Община Левски няма да може сама да се справи с всичко и местният бизнес задължително трябва да се отзове, за да подобрим качеството на живот за младите , да подобрим визията на града и начина на живот…Ние живеем в този град и не може да си гледаме само бизнеса, трябва да погледнем и извън нашата ограда.Това е нормално и навсякъде се прави. Няма да направим чудеса, но ще се опитаме да бъдем полезни на жителите на град Левски.”, заяви управителят на Търговска верига „Абсолют+“ Георги Венциславов, най-големият частен инвеститор

Община Левски вече не е сама в опитите си да подобри облика на града и това стана известно още след първата работна среща с представители на  местния бизнес, след която започна почистване на надлеза, като вход към лицето на града и подкрепата със средства за изграждането на скулптурната композиция „Земляците”  Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков.

На третата работната среща ще бъдат обсъдени нови идеи, но за тях ще научим по-късно, отбеляза Георги Венциславов. Сред тях е атрактивно съоръжение за жителите и гостите на град Левски, което с местни усилия   скоро ще бъде готово.

Местният бизнес призова местния парламент да подкрепи с месечното си възнаграждение изграждането на скулптурната композиция „Земляците”.

На първото за 2024 година редовно заседание на Об С – Левски на 25 януари, излъчено от общинско радио Левски, местният бизнес в лицето на Венцислав Георгиев/синът на управителя на Търговска верига „Абсолют+“ Георги Венциславов/ отправи призив към всички общински съветници да подкрепят създаването на скулптурната композиция „Земляците” – Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор  Вачков с месечното си възнаграждение и това трябва да е решение на всички – общо решение на местния парламент.

Скулптурната композиция на нашите земляци, оставили трайна следа в духовното пространство, е необходимо да бъде готова за 100-годишнината на обичания от поколения българи Георги Парцалев през 2025 г. , а събраната до момента сума е наполовина от необходимите 120 хил.лв. и всяка подкрепа на родолюбивото дело, в памет и с признателност, е важна. Това коментира Георги Венциславов.

В работната среща на местния бизнес на 7 февруари участваха и председателят на Об С – Левски д-р Галин Грозданов и Елка Ангелова – зам. кмет на Община Левски.

Информация и снимки: Пресцентър на Община Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: