Днес в Плевен тържествено бе прерязана лентата на „Пчеларство – Плевен 2024” – снимки

08.02.2024 11:31

Днес в Плевен тържествено бе прерязана лентата на откриването на XXI-то международно пчеларско изложение „Пчеларство – Плевен 2024”. Събитието уважиха заместник-министърът на земеделието доц. д-р Деян Стратев , областният управител на Област Плевен Виолета Иеремиева, председателят на Общински съвет – Плевен доц. д-р Иван Малкодански, кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов, организаторите от Партнерс Експо и Пчеларския съюз.

„За мен е чест и удоволствие да Ви приветствам по повод провеждането на вече традиционното пчеларско изложение. Плевен се превърна в притегателен център на пчеларството и всяка година събира много участници в най-мащабния форум на Балканите.

През последните години пчеларството се превърна в динамично развиващ се подсектор на българското земеделие с експортно ориентиран и утвърден имидж. Ежегодно в страната се произвеждат между 10 и 12 хиляди тона висококачествен мед, от който 80  процента се изнасят в чужбина. Искам да Ви уверя, че в лицето на министерство на земеделието имате надежден партньор.“, каза при откриването заместник-министърът на земеделието   доц. д-р Деян Стратев.

„Радвам се, че Плевен отново е столица на пчеларството, което е един много труден занаят, който изисква упоритост и много любов. Пожелавам Ви една успешна година, въпреки трудностите, и привличане на много последователи.“, обърне се към участниците и кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов.

Участниците в XXI-то международно пчеларско изложение „Пчеларство – Плевен 2024” бяха поздравени и от областния управител на Област Плевен Виолета Иеремиева.

Припомняме, че от днес до 11 февруари в Търговски център „Мания тауър” в Плевен 112 фирми, пчелари и организации от страната и чужбина ще представят пчелни продукти и производни /лечебна козметика, храни, напитки и др./, последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, финансиращи организации и консултантски услуги, високопроходима техника, ремаркета и фургони, медоносна растителност.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: