Какво да облечете на интервю за работа? 2 съвета

06.02.2024 17:43

 

При всички случаи, когато получите покана за интервю за работа, едно от нещата които започвате да обмисляте е как да се облечете най-подходящо. Не искате да сте с костюм, когато всички са с маратонки или обратното. Чудите се дали да сте много официални или по-скоро спортно-елегантни и кое би направило най-добро впечатление на хората от другата страна. Също не знаете какво би било най-удобно за вас, за да ви бъде и максимално комфортно. Нека ви дадем 2 основни съвета как да решите по-лесно, за да не отделяте прекалено много време за това.

Съобразете облеклото си спрямо компанията

За начало можем да ви кажем, че няма фиксирано облекло или най-подходящо такова за всяко интервю за работа. Но има едно основно нещо, което да ви улесни. Това е именно да разучите малко повече каква е компанията, в която кандидаствате. Същевременно вече ще сте общо взето наясно с това, ако сте на фаза интервю и няма да ви отнеме много време. За начало, ако е например по-нетрадиционна компания като продукти и удлуги, които предлага или пък ако работата ви е в офис и не изисква много срещи с клиенти, можете да заложите на спортно-елегантен стил. Например летни обувки на платформа с дънки и риза.

В случай пък, че кандидатствате за работа в например банка, то там е възможно да има доста стриктни изисквания за официален стил. Тук може да заложите на костюм или просто на риза и сако в комбинация с по-елегантен панталон или пола. Разбира се комбинирани и с по-елегантни обувки. Ако пък ще бъдете на интервю в стартъп, може да е възможен и частично спортен стил. Тук пък е вариант да комбинирате дънки и маратонки с блуза. Възможно е да се подготвяте за интервю за конкретна работа, която изисква униформа. Тогава проучете в какъв стил е тя и акцентирайте на подобен. Освен, че ще се чувствате комфортно в стила на компанията, то ще направите и добро впечатление с това, че сте се постарали да научите повече за тях.

Изберете точните комбинации на цветове

Какви цветове да комбинирате, след като вече имате идея какъв тип е компанията и стила и. Като цяло тук можем да ви препоръчаме за официален стил да залагате единствено на класически цветове или черно, кафяво и бежово. Това важи както за дрехите, така и за обувките. Разбира се е опция да добавите някой малък аксесоар като например бижу, колан или друго в малко по-различен цвят. Също е вариант например да сте с черен панталон и бежова риза или такава в черно и бежово. Общо взето тук комбинирайте до два цвята.

В случай пък, че целите спортно-елегантен или по-спортен стил, можете спокойно да заложите на една част от тоалета си в по-наситен цвят. Например е идея акцентът да е на блузата ви в по-наситен тон. Тогава пък панталоните е добре да бъдат в класически. Може блузата или ризата ви да бъде и шарена, което пък би седяло добре с всичко останало в например черно или долна част на облеклото и обувки, като някои от тези https://obuvki.bg/c/obuvki/marka:dr_martens.

А като трети вариант е опция обувките и чантата да бъдат основен аксесоар или съответно те да са в един еднакъв по-наситен тон. Можете например да разгледате опции за такива тип чизми.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: