25 години отбеляза Областна администрация – Плевен, обвита в тайнство…

03.02.2024 9:44

25 години отбеляза Областна администрация – Плевен на 2 февруари. Това научаваме от личната фейсбук страница на областния управител на област Плевен – Виолета Иеремиева. Официален гост на честването е бил министърът на МРРБ – Андрей Цеков. Видно от публикуваните снимки, на събитието са присъствали и бивши областни управители, както и настоящи кметове на общини от област Плевен. На събитието не са поканени журналисти от националните и регионални медии в Плевен. Затова и го отразяваме в жанра „разказ по картинки“, убедени в неговата институционална значимост.

Припомняме, че съществуващите днес 28 областни администрации са създадени с президентски укза №1 от 5 януари 1999 година.  В нашата област с административен център Плевен са включени 11 общини. Това са  Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Левски, Никопол, Плевен, Пордим и Червен бряг. След  референдум през 2001 година се присъединява и община Кнежа.

Постарахме се да намерим в интернет пространството личностите, заемали през тези 25 години длъжността „областен управител на Област Плевен“. Те са Милчо Илиев, Николай Маринов, Николай Русинов, Цветко Цветков, Иван Новкиришки, арх. Бойко Балтаков, Ралица Добрева, Илиян Йончев,  Марио Тодоров, Иван Янчев, Иван Петков, Виолета Иеремиева.

Молим да бъдем предварително извинени, ако сме пропуснали някой. Не е било тенденциозно.

снимки: фейсбук страница, Виолета Иеремиева

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: