Проф. Димитър Стойков ще ръководи УМБАЛ „Проф. Георги Странски“ до конкурса през април

02.02.2024 10:44

Със заповед от 29 януари министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков е уволнил директора на УМБАЛ „Проф. Георги Странски“ – Плевен доц. Цветан Луканов, става ясно от Търговския регистър. Мотиви за освобождаването от поста не са посочени в заповедта на министъра.

Това информира българският здравен портал https://www.zdrave.net.

На негово място до провеждане на конкурс е назначен хирургът и зам.-ректор на МУ-Плевен проф. Димитър Стойков. Конкурсът трябва да се проведе преди изтичането на мандата на Съвета на директорите на 21 април 2024 г. Припомняме, че проф. Хинков обяви конкурс за изпълнителен директор на лечебното заведение, заедно с конкурси за още 9 болници на 19 януари. Три дни по-късно обаче заповедите за конкурсите бяха отменени.

„Мандатите на настоящите органи на управление на болниците изтичат по различно време през настоящата година. Водени от принципа за прозрачност и равнопоставеност на кандидатите по организиране на конкурсните процедури, същите ще бъдат преобявявани поетапно с по-дълъг срок за подаване на изискуемите документи“, мотивираха се за отмяната от МЗ.

Проф. Стойков вече е бил директор на УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ в период от 2004 до 2005 г. и от 2009 до 2011 г. През 2011 г. е издигнат от ГЕРБ за кмет на Плевен и печели изборите на втори тур.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: