Промени в организацията на движението в град Червен бряг

30.01.2024 17:46
С цел подобряване организацията на автомобилния трафик в участъците на няколко централни улици и съгласно одобрения Генерален план за организация на движението на гр. Червен бряг се въвежда еднопосочно движение за автомобилите, както следва:
Еднопосочно по ул. „Търговска“ – от кръстовището с ул. „Г. С. Раковски“ посока централен градски площад със завой надясно по ул. „Антим I“ до кръстовището с ул. „Княз Борис I“.
Еднопосочно в участъка на ул. „Васил Априлов“ – от кръстовището с ул. „Княз Борис I“ до входа на общинския пазар.
Еднопосочно по ул. „Християнска“ – от ул. „Княз Борис I“ в посока кръстовището с ул. „Г. С. Раковски“ до Републикански път III-308.
На заседание на Комисията по безопасност на движението по пътищата в община Червен бряг и по предложение на г-н Атанас Атанасов, бе взето допълнително решение за изграждането на повдигнати пешеходни пътеки – пред входа на училище СУ „Д-р П. Берон“ и пред стълбите на НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1908“, чиято вертикална пътна сигнализация да бъде със светодиодни знаци.
Основната идея за въвеждането на тази организация е транспортните потоци да се оптимизират, което от своя страна ще доведе до създаване на допълнителни възможности за безопасен престой на автомобили в близост до централната част на града, без това да затруднява движението.
Това информират от Община Червен бряг.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: