Ивайла Йорданова от ОУ „ Д-р Петър Берон“ с трето място в Национален конкурс

25.01.2024 9:32

На 5 декември Сдружение Щит с проект „Ангажирани и осъзнати граждани на съвременна Република България“, стартира национален творчески конкурс, който предизвика деца и ученици да покажат своите артистични таланти на тема „Доброволчеството през моите очи“.

В него участваха над 80 деца и ученици на възраст от 3 до 18 години от всички части на страната, които показаха своите разбирания и възприятия за доброволчеството, изпращайки свои индивидуални или групови творби, включително снимки, рисунки или литературни произведения. Творбите бяха оценени от жури в три възрастови категории: 3-6 години, 7-12 години и 13-18 години.

С трето място в категория „Литература“ (13 – 18 години) се отличи Ивайла Йорданова от Плевен с есето ..Доброволчеството през моите очи“. Тя е ученичка в 7 клас в Основно училище „ Д-р Петър Берон“  , Ивайла е едва на 13 години, но вече мъдро е прозряла, че: „Нужно е единствено да имаш голямо сърце и желанието да вършиш добрини безкористно, защото в това се крие тайната на сплотеното съществуване.

Изпратените произведения на изкуството не само се състезаваха за признание, но и ще допринесат за благотворителна кауза. Всички творби ще бъдат включени в благотворителна изложба, чиято цел е да се съберат средства за закупуване на инвалидни колички за хора с ограничена подвижност. Изложбата ще бъде част от Олимпиадата „Активни днес“ – събитие, посветено на популяризирането на доброволчеството на 27 януари в гр. Пловдив.

За организаторите:

Събитието се реализира по проект „Ангажирани и осъзнати граждани на съвременна Република България“ на Сдружение Български щит, финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта (2023-2025) на Министерство на младежта и спорта на Република България.

Това информират организаторите на конкурса за Плевен за Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: