Утре е официалната церемония по награждаване на „Спортист на годината на Община Плевен“

24.01.2024 12:32

Официалната церемония по награждаване на отличените в „Спортист на годината на Община Плевен“ за 2023 г. ще се проведе утре, 25.01.2024 г. , от 18.30 ч. в зала „Катя Попова“.

40 състезатели са номинирани за отличието „Спортист на година на Община Плевен“ за 2023 година. Номинациите са от 14 вида спорт – баскетбол, бокс, борба, карате, лека атлетика, мотоциклетизъм, ориентиране, плуване, спортни танци, стрелба, тенис на корт, триатлон, шахмат, хандбал. Това показва обобщената справка от отдел „Спорт“ на Община Плевен.

Припомняме, че по традиция всяка година Община Плевен отличава изявени състезатели в следните категории: „Спортист на годината” (без възрастови ограничения), „Перспективни състезатели” (до 14 години), „Отбор на годината” и „Треньор на годината”. В първите две категории могат да се включат както индивидуални състезатели, така и спортисти от колективните спортове, които са отличени с индивидуални награди на официални първенства и/или са част от националните отбори по съответния спорт.

В категория „Перспективен състезател“ (до 14 години) номинации са получили 32 млади спортисти от плевенски клубове от 12 вида спорт.

В категория „Отбор на годината“ са постъпили 8 номинации – за баскетболен клуб „Спартак“, Боксов клуб „Мизия 80“, Спортен клуб по борба – Плевен, Клуб по бойни изкуства „Петромакс“ – кадети, Спортен клуб по карате „Спартак 14“, Спортен клуб по стрелба – Плевен, Хандбален клуб „Полюс ТМ“, Спортен клуб по шахмат „Спартак Плевен XXI“.

В категория „Треньор на годината“ са предложени 7 номинации – Детелин Далаклиев (бокс), Александър Владимиров (бокс), Радостин Шиндов, (борба), Любка Денчева (спортни танци), Милена Кирниколова (карате), Йонко Вутов (хандбал) и Тодор Тодоров (баскетбол).

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: