Информация за зимната обстановка в община Плевен към 10,00 часа

20.01.2024 10:39

Информация за зимната обстановка в община Плевен към 10,00 часа

Община Плевен е в непрекъсната връзка с фирмите, ангажирани със зимното почистване в Плевен и общината.

Информацията от тях е, че още рано сутринта цялата налична техника е изкарана на терен. Извършена е и предварителна обработка на проблемните пъти участъци със сол и пясък.

Общинската пътна мрежа се поддържа от фирма „Инжстрой“. Техни машини са изпратени и на трите проблемни участъка, където има снегонавявания – това са пътят между селата Пелишат и Згалево, Бохот – Тученица – Радишево и Върбица – Буковлък.

Има обаждане от кмета на село Върбица за проблем с почистването на участъка Върбица – Буковлък. Там има аварирал камион, което допълнително утежнява обстановката.

Кметът на гр. Славяново сигнализира, че не се почиства пътя Славяново – Пордим, но този участък е в района на Областно пътно управление.

Всички сигнали, които постъпват на горещия телефон на Общината 064/881- 323 за проблемни пътни участъци, се предават веднага към съответните фирми по райони.

Информация от общинската фирма „Тролейбусен транспорт“

Тролеите обслужват всички линии. Няма проблеми с контактната мрежа. Сутринта е имало затруднения само по линия на Тролей №33, но нещата там вече са нормализирани. Временно е спрян от движение електробусът, обслужващ линията Плевен –Гривица, информира инж. Ангел Несторов – управител на „Тролейбусен транспорт“.

Няма места без електрозахранване. Това информират от Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: