Днес и утре: ограничават движението на камиони над 12 т на територията на област Враца

20.01.2024 8:32

Товарните автомобили ще могат да преминават по път II-15 Враца – Ферибот Оряхово и
II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован

От 5 ч. на 20 януари /събота/ до 17 ч. на 21 януари /неделя/ се ограничава движението на тежкотоварни камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа на територията на област Враца. Времената забрана за преминаване се въвежда заради очакваните интензивни валежи от сняг, снегонавявания и поледици. По този начин ще се осигурят условия за по-ефективна работа на снегопочистващата техника и по-безопасно пътуване за останалите участници в движението.

Тежкотоварните автомобили ще могат да преминават по път II-15 Враца – Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован, за които временното ограничение не важи. Движението по двете пътни артерии трябва да се осъществява задължително с вериги.

Ограничението за движение по републиканските пътища на територията на област Враца се отнася и за състави с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника. Забраната не важи за автобуси.

При необходимост, в усложнена метеорологична и пътна обстановка, е възможно да бъдат въвеждани ограничения за движение и на територията на съседните области.

Агенция „Пътна инфраструктура“ отново апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.

Шофьорите трябва да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващите машини. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на специализираната техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. Целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Това информират от АПИ

#тагове:

НАЙ-НОВИ: