Мисия „Прегръдка“ на Център за обществена подкрепа в град Левски – снимки

19.01.2024 17:43

Екипът на Център за обществена подкрепа в град Левски гостува на учениците от първи и втори клас на местните училища с призив на Международния ден на прегръдката за миг да спрем задъханото колело на живота и да се насладим на прегръдката на близките и приятелите.

Ако днес видите по улиците хората масово да се прегръщат, не се притеснявайте, просто днес е Световният ден на прегръдката. Според традицията на този ден могат да се подаряват прегръдки и на непознати хора.

Казват, че прегръдката е най-добрият начин да покажеш на някого колко много го обичаш и колко е важен този човек за теб. Много хора смятат, че прегръдката не означава нищо, но за един човек тя може да означава всичко! Прегръдката е израз на любов и приятелство.

Човекът, който прегръща, изпитва същото чувство на сигурност и любов, каквото и този, който е прегърнат. Ние прегръщаме роднини и приятели, прегръщаме, за да утешим, прегръщаме от радост, прегръщаме, докато мислим, прегръщаме, за да благодарим. С прегръдката казваме: „Спокойно, аз съм тук!“, казваме: „Обичам те!“, казваме: „Извинявай, сгреших!“. С тялото си казваме много повече, отколкото с думи. Ако се прегръщаме по-често, ще боледуваме по-рядко. Прегръдката дава сили и емоция. Прегръдката преборва стреса от деня.

И не забравяйте – подарете прегръдка на любимите си хора! Мъдрият народ е казал: „споделената мъка – половин мъка, споделената радост – двойна радост“.

Екип на Център за обществена подкрепа, гр. Левски

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: