Павлин Фильовски и Стефка Лазарова са новите заместник-кметове на Община Червен бряг

18.01.2024 7:49

Общинска администрация трябва да работи ефективно и прозрачно, на база ясни и добре разписани правила в услуга на бизнеса и гарантиращи високо качество на живот на всички жители.

Дългогодишното натрупване на множество неразрешеми проблеми на територията на общината, замитането им под килима и неспособността на досегашните управляващи да дефинират и следват приоритети в обществен интерес доведе до пълен срив в доверието на гражданите към общинските служители.

Реформата в една администрация започва с примера на нейното ръководство – изграждане на екип, който да обединява всички към постигане на една цел, а тя е: социално и икономическо развитие.

Затова, първостепенно в управленската програма на г-н Атанас Атанасов е сформирането на целенасочена администрация с оптимизирана структура по отношение на точно разпределяне на нейните функции – административни, експертни и управленски екип – мениджъри, вземащи отговорни решения в планиране, действия по контрол и в постигане на точни разписани по план цели.

Администрация, която няма да е базирана на „безпринципна чистка“ на политически принцип или по симпатии, а ще е вследствие от направени анализи в резултатите на различните звена.

Г-н Атанасов обяви назначението на заместник-кметовете, които ще бъдат част от неговия екип. Това са: Павлин Фильовски , който ще бъде с ресор – „Териториално и селищно устройство“ и отдел “Обществени поръчки, програми и проекти“ и Стефка Лазарова , която ще е с ресор – отдел „Финансова политика и управление на човешките ресурси“, отдел „Администриране на местните данъци и такси“, отдел „Икономика и общинска собственост“.

Павлин Фильовски е роден в град Плевен. Завършил е ЮЗУ „Неофит Рилски “ гр. Благоевград – магистърска спетен „Право“ и ВСУ „Черноризец Храбър“ гр. Варна – магистърска степен „Финанси“. Има дълъг професионален опит в областта на правото, а в перода 2011 г. – 2015 г. е бил кмет на община Червен бряг. Владее английски, семеен – с две деца.

Стефка Лазарова е родена в град Плевен. Завършва СА „Димитър А. Ценов“ гр. Свищов – магистърска степен „Стопански и финансов контрол“. Дългогодишен служител на Общинска администрация, заемащ експертни позиции. Семейна – с едно дете.

Предстои да бъде назначен още един заместник- кмет, което допълнително ще спомогне за правилното разпределение на дейностите и задълженията между служителите в институцията, подобрявайки вътрешната координация и комуникация, а съвсем скоро ще бъдат представени и точни разчети за числеността и състава на общинските служители.

Информация и снимка: Община Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: