ОУ „Максим Горки“ в град Левски с пореден опит за интердисциплинарно обучение – STEAM

21.12.2023 15:42

„Еразъм+“ е програмата на ЕС за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа. Чрез нея група учители от ОУ „Максим Горки“, гр. Левски, почерпиха от опита на своите европейски колеги относно възможностите, които предлага STEAM обучението. Курсът STEM/STEAM образование – нови граници за иновативни училища, проведен в Соверато, Италия, обогати представите  и направи по-самоуверени и преподавателите,  и ръководството, и учениците в училището.

Едно от основните предимства на STEM / STEAM подхода е обединяването на отделните предмети в интегрирана учебна програма и всички дейности се базират на намирането на решение на проблеми от реалния свят.

След поредица от срещи на педагогическите екипи в ОУ „Максим Горки“ и във връзка с предстоящите любими на всички празници – време, в което разтваряме сърцата си, за да дарим любов и грижа на нуждаещите се –  се роди идеята за осъществяване на общ за училището STEAM проект „СУРВАКИ“. За целта месец ноември бе обявен за STEAM месец. Всички планувани дейности по проекта ни отведоха до изработване на сурвакници и осъществяване на благотворителен базар за набиране на средства в подкрепа на болно дете от нашето училище. Всички  уроци и занимания бяха документирани и публикувани  в социалните медии и интернет пространството.

Избрахме деня, в който в град Левски грейнаха коледните светлини, за да реализираме нашия благотворителен базар. Със съдействието на Община Левски и НЧ „Георги Парцалев“ обособихме красив коледен щанд и благодарение на усилията на всички учители и ученици, на осъществената информационна и рекламна кампания, на ангажираността и отзивчивостта на родителите на нашите ученици и добрите сърца на цялата общественост, можем да се похвалим с огромен успех. Бяха продадени всички изработени сурвакници и събрана сумата от 2060 лева.

Това информират от ОУ „Максим Горки“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: