Кметът и председателят на местния парламент в Червен бряг участваха в конференция на НСОРБ

15.12.2023 8:54
На 11 декември 2023 г. в град София, Национално сдружение на общините в Република България – организира встъпителна конференция на новоизбраните кметове и председатели на общински съвети за мандат 2023 – 2027 г.
В тази конференция участие взеха – кметът на община Червен бряг – г-н Атанас Атанасов и председателят на Общински съвет Червен бряг – г-н Петьо Костов.
Сдружението на общините е най-голямата неправителствена организация и обединява всички 265 общини.
На конференцията присъстваше председателят на 49-ото Народно събрание – г-н Росен Желязков, като той откри встъпителната част.
Според него най-важното за кметовете са инвестиционните разходи, които в проекта на бюджета са около 1,8 млд.лв.
Ето част от темите, които бяха засегнати:
Състоянието на общините такива, каквито са заварени от новите кметове
Справедливо разпределение на средствата от държавния бюджет към общините
Съвместни проекти на общините за привличане на европейско финансиране
Ефективно справяне с кризи и бедствия
За жалост пренебрежително отношение към ефективността на работния процес, огромна липса на проектна готовност за кандидатстване и слабият интерес оставени като наследството от предходното ръководство, не поставят общината ни в добра позиция, но водят до огромен брой отговори на въпроса – Защо нещата в Червен бряг са зле!?
В следващите месеци екипът на Община Червен бряг ще ускори подготовката по проекти, с които да кандидатства за средства, предвидени за общините.
Проблемите са много, но решенията им са възможни!
В проведената дискусия, участие взеха още – министър председателят – акад. Николай Денков, министърът на регионалното благоустройство – г-н Андрей Цеков и заместник-министърът на финансите – г-н Георги Клисурски.
Информация и снимки: Община Червен бряг
#тагове:

НАЙ-НОВИ: