Златни медали за Преслава Генова и Марина Кръстева от Езиковата гимназия

10.12.2023 12:28

На 2 декември в залата по художествена гимнастика на стадион „Ивайло“ в гр. Велико Търново се проведе традиционния Държавен турнир по художествена гимнастика „Зимни принцеси“.

Преслава Генова, ученичка в 9Б клас на ПГПЧЕ, представи спортен клуб „Елегант“ – Плевен във възрастова група „жени“. Със своите завладяващи композиции Преслава грабна златен медал при индивидуално класиране с обръч, сребърен медал при индивидуално класиране с бухалки и златен медал в ансамблово класиране с бухалки.

Това информират от ПГПЧЕ „Димитър Димов“ – гр. Плевен.

От 1-4 декември в Боровец се състоя 16-то издание на Balkan Salsa Congress (Фестивал на латиноамериканските танци салса, бачата и кизумба), в което приеха участие състезатели от България, Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, Македония и Кипър.

Сред българските представители бе и ученичката от 9Б клас на ПГПЧЕ „Димитър Димов“ – гр. Плевен – Марина Кръстева. Марина се състезава за клуб „Dance to express“ в категория “open”, а също така стана част от фестивалното шоу. Празниците тя ще посрещне с два златни медала: от соло изпълнение и групово изпълнение.

От Езиковата гимназия пожелават на Преслава и Марина магията на танците да им носи удоволствие, късмет и още много златни отличия!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: