Спортни събития, посветени на Освобождението на Плевен, започват днес

08.12.2023 10:09

 Международният турнир по борба „Освобождение“ и детският футболен турнир „Освобождението на Плевен“ започват в града ни днес. Проявите традиционно са посветени на 146-ата годишнина от Плевенската епопея и са включени в Спортния календар на Община Плевен.

В първата надпревара, която започва днес в залата по борба, участие ще вземат отбори от всички възрастови групи от Сърбия, Македония, Румъния, Молдова, Украйна, Киргизстан и България. Срещите ще започнат на 9 декември от 10.00 часа, официалното откриване е в 12.00 часа същия ден. Международният турнир се организира от Община Плевен и Спортния клуб по борба – Плевен.

За принос към плевенската борба и по повод 75-годишния юбилей ще бъдат наградени с плакет от Спортния клуб по борба – Плевен – Камен Лозанов – европейски, световен и вицеолимпийски шампион по борба класически стил, и заслужилият треньор по борба и Заслужил гражданин на Плевен Тодор Здравков.

Също на 8 декември в залата на Ученическата спортна школа започва традиционният детски футболен турнир „Освобождението на Плевен“, организиран от Община Плевен, УСШ и БФС – Плевен. Официалното откриване на турнира, в който ще участват отбори деца от първи до четвърти клас от осем плевенски училища, е в 12.30 часа, срещите започват от 13.00 часа по предварително изготвена програма.

Закриването на турнира и награждаването на победителите ще се състои в 14.30 часа на 9 декември.

Това информират от Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: