Запалиха светлините на коледната елха в град Левски с празничен концерт, Дядо Коледа и Снежанка – снимки

08.12.2023 12:02

Обичаният от деца, родители, жители на град и община Левски традиционен коледен празник отново зарадва всички с пъстър коледен  концерт, със светлината на над 25 метровата жива коледна елха.

Посланията на Горската фея, Дядо Коледа и Снежанка, веселите  коледни и рождественски песни, гатанки и  танци за добрина и настроение на ВГ „Усмивка” при ОУ „Максим Горки” с ръководител Силвия Чолакова , ВГ „Фортисимо” при СУ „Крум Попов” с ръководител Ваня Дочева ,Танцов състав „Незабравки” с ръководител Павлина Генова, ТС  „Фолклор на етносите” от с. Асеновци с ръководител  Павлинка Петкова и Спортен клуб „Ви Ес Феерия” с ръководител Ралица Асенова, зарадваха всички.

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави  жителите и гостите на град Левски, Дядо Коледа, Снежанка и Горската фея , прекрасните участници в коледния концерт с благодарност и пожелание за светли празници. „Тази вечер ще запалим светлините на коледната елха за да поканим добрия, коледен дух, който ще изпълни сърцата ни с любов в нощта на Рождество Христово..” каза г-жа Александрова и даде старт на обратното броене, с което всички на площада съпреживяха празничното тържество на светлината.

Красиви, ръчно изработени сурвакници , част от коледния базар на ОУ „Максим Горки” под надслов „Сурваки”, част от проект „Училище на 21 век” по програма Еразъм на ЕС, можеше да си купи всеки . Със средствата  ще се подпомогне лечението на дете от училището.

В благотворителен коледен базар „На тази Коледа чудесата правите вие!” на НЧ „Георги Парцалев -1901” имаха възможност да участват всички на празника, като подпомогнат културната дейност на читалището със средства за обновяване техническото оборудване.

Днес Детският театрален състав „Патиланско царство” при НЧ „Георги Парцалев-1901” ще представи „Новогодишни небивалици” от 18.00ч. в НЧ „Георги Парцалев -1901”. За празничната почерпка в празничните дни  се грижи Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/.

Информация и снимки: Пресцентър на Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: