Празнична Никулденска работилница в ДГ „Щастливо детство“, филиал „Приказен свят“ – снимки

07.12.2023 7:42

В навечерието на 6 декември децата от трета група „Пчелички“  на ДГ „Щастливо детство“, филиал „Приказен свят“ гр. Плевен с учители Ивелина Сидерова и Нели Симеонова проведоха празнична Никулденска работилница съвместно с родителите.

Със стихове, които децата рецитираха, и вълнуващо изпълнение на песента за Св. Николай Чудотворец, под музикалния съпровод на музикалният педагог г-жа Боряна Стоянова, децата развълнуваха публиката.

С много настроение деца, учители и родители се впуснаха в игрите „Рибари“ и „Златна рибка“. Бащите съпроводени от малките рибари с въдица и кофичка в ръка се погрижиха на всяка трапеца да присъства риба, както повелява традицията. Майките пък от своя страна „плуваха“ волно в  морските води заедно със своите малки рибки в музикално-подвижната игра „Златна рибка“.

След забавната програма, работилницата продължи с творческа дейност за изработка на сувенири от солено тесто, като резултат от дейностите, които големия екип на детската градина провежда по  Национална програма „Хубаво е в детската градина“ . Под сръчните малки ръчички се показаха изящно изрисувани и декорирани рибки в различни цветове, които украсиха предпразнично фоайето на детската градина в красиво подредена изложба.

За наслада и добавка към прекрасното настроение за празника, децата си тръгнаха с късче питка, грамота и пожелание Св. Николай Чудотворец да бди над семействата им, да ги закриля и дарява с радост и семеен уют.

Информация и снимки: ДГ „Щастливо детство“, филиал „Приказен свят“ гр. Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: