Пореден успех на Езиковата гимназия на десетата Ученическа научна сесия на БАН!

07.12.2023 14:01

В периода 2-3 декември се състоя десетата Ученическа научна сесия на Българска aкадемия на науките, където ученици от цялата страна представиха свои научни проекти. Конкурсът привлече 116 ученици от 17 града в страната, а техните 72 разработки бяха оценени и класирани от жури в няколко тематични области.

Сред участниците отлично се представиха и ученички от Езикова гимназия в Плевен, които се завърнаха с 4-то място и поощрителна награда за иновативна разработка на биологично активен продукт  за проект на тема: „Пчелната отрова – чудодеен лек или плацебо ефект?“. Гимназистките от 11.б клас с профил „Природни науки“ Мария Иванчовска и Ивайла Иванова, представиха своята изследователска работа, фокусирана върху извличането, състава и потенциала на пчелната отрова като лечебно средство. С подкрепата на техния талантлив учител по биология и химия, Людмила Бояджиева, те обединиха своите знания и страст към науката в иновативен проект. Екипът на Езикова гимназия – Плевен впечатли журито с детайлния си анализ и представяне на проекта. Този успех отбелязва ангажимента и уменията на младите учени, които успешно комбинират теория и практика в своята научна дейност.

Езиковата гимназия в Плевен може с гордост да се похвали с талантливите си и предприемчиви ученици, които не само следват високите стандарти на образованието, но и превъзхождат в своята научна работа. Този успех е не само потвърждение за добрата работа на Мария и Ивайла, но и вдъхновение за бъдещите научни амбиции на всички ученици от Езикова гимназия. Надяваме се, че този проект е само една стъпка във вълнуващия научен свят, който те ще продължат да изследват и обогатяват с нови идеи!

Това информират от Плевен за Плевен от Езиковата гимназия в града ни.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: