Плевен грейна в коледна украса – фото-галерия

06.12.2023 15:51

И тази година Плевен посреща коледните и новогодишни празници с две елхи на централния площад „Възраждане“ – естественото близо 10-метрово дърво и конусна елха, която създава празнично настроение на Коледния базар. Естествената елха е украсена със стотици лампички в цветове на празника – зелено и бяло. Конусът е в цветни коледни топки. За празниците е осветена и Оркестрината в Градската градина.

На площад „Възраждане“ отново са поставена специалната пощенска кутия за коледните писма на децата с желания за подаръци, заедно с фигурите на джуджетата. Монтираната до тях светеща арка с цифрите на идващата нова 2024 година е предпочитано място за снимки.

Дядо Коледа и Снежният човек са другите „гости“ на площад „Възраждане“ в дните преди празниците, в коледна украса са и част от дърветата по центъра.

Допълнителна коледна арка посреща плевенчани и гостите на града откъм жк „Сторгозия“. Светлинна украса създава настроение и в района на кръговото кръстовище и надлеза към жк „Сторгозия”, както и по централните улици.

Част от празничната атмосфера в града е и традиционният Коледен базар, който ще посреща посетители в дните до 3 януари 2024 година.

Информация и снимки: Община Плевен.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: