Малките деца от община Червен бряг получиха подаръци за Коледа – снимки

06.12.2023 15:41
В рамките на международен социален проект „Деца помагат на деца“ , в най-празничния месец, децата от община Червен бряг получиха изненади.
Инициатиативата „Коледен конвой“ е на неправителствената организация „Раунд Тейбъл“ Германия. При нея деца от Германия и техните семейства лично и ръчно подготвят индивидуални коледни подаръци, предназначени за деца от Източна Европа. Пакетите са с различно съдържание – играчки, дрехи или ученически пособия.
Благотворителното начинание се реализира за първа година в общината и е по идея на г-жа Йоана Йотова. Със съдействието на ръководството на Община Червен бряг, представители на Общински съвет и доброволци, бе създадена необходимата организация за осъществяването на инициативата и разпределянето на подаръците по места.
„Един от най-хубавите моменти във всеки празник е радостта, усмивката, щастието и добротата, с която можеш да дариш едно дете. За нас е повече от удоволствие Община Червен бряг, да бъде част от тези обществено активни и добри хора.“ – с тези думи кметът Атанас Атанасов изрази своята благодарност към организаторите.
Информация и снимки: Община Червен бряг
#тагове:

НАЙ-НОВИ: