Изкуството и #ПромениКартинката – малките стъпки към големите промени

06.12.2023 10:25

Едни от най-често неправилно изхвърляни отпадъци в световен мащаб са цигарените филтри. Взети поотделно, те могат да изглеждат незначителни, но събрани заедно се превръщат в един от най-големите замърсители за околната среда.

Вече трета година информационната кампания #ПромениКартинката работи усилено, за да сподели фактите и да щрихира мащаба на глобалния проблем с неправилно изхвърлените цигарени фасове.

За да провокира отговорно потребителско поведение, кампанията търси форми на изразяване и платформи за диалог, които имат сила да предадат посланието за важността да сме информирани, като първа стъпка по пътя към промяна. С абсолютната увереност, че  изкуството е универсален език, способен да преодолява предразсъдъците и да насърчава към стъпки за по-добро утре, #ПромениКартинката  обедини сили с някои от най-вълнуващите културни и арт събития в страната.
Вярваме, че можем да променим потребителското поведение, изграждайки мост между социално значимата тема за неправилно изхвърлените цигарени фасове чрез силата на изкуството, споделя Диляна Якова, мениджър „Регулации и устойчиво развитие“ във Филип Морис България и главна движеща сила зад кампанията.
През 2023 година #ПромениКартинката партнира с някои от най-успешните и значими културни събития, празнувайки силата на изкуството да предава с емоция важните социални теми.

Заедно с десетки доброволци информационната кампания се включи в почистването  около река Перловска в Южния парк като част от фестивала „Реките на София 2023“. Разказа фактите за глобалния проблем заедно с фестивала Open Buzludzha – който провокира не само с локацията си, но и с изпълненията на своите 3 сцени.

#ПромениКартинката се включи в първото издание на фестивала за книги и изкуство Musagena New Vibes Festival, който събра на едно място писатели, художници, музиканти, приложници, визуални артисти и други. Кампанията посети Перник, Петрич и Пловдив благодарение на фестивала „АртБудилник“ и акостира в Бургас, където си партнира с Бургаския международен филмов фестивал.

Есента в София #ПромениКартинката подкрепи кино-литературния фестивал CineLibri, по време на който киноманите можеха да се запознаят с фактите за глобалния проблем с неправилно изхвърлените фасове през креативната колаборация на кампанията със студентите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Тази вълнуваща инициатива, която се случва вече две поредни години, е доказателство за силата на креативността при предаване на посланието за изграждане на едно по-добро утре.

Научете фактите за глобалния проблем и следете бъдещите активности на информационната кампания на promenikartinkata.bg и на фейсбук страницата @Промени Картинката.

Материалът се публикува с подкрепата на Филип Морис България.

Източник на снимките: Филип Морис България

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: