Езикова школа АЛИСА – Плевен с престижна награда от Асоциацията на Кеймбридж училищата

06.12.2023 7:54

На 30 ноември се състоя официална церемония по връчване на Годишните награди за образование 2023 в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, на което събитие Езикова школа АЛИСА – град Плевен влезе в призовата тройка и спечели награда в категория Езиков център на годината.

Тази награда е признание за постоянно високите стандарти на преподаване и учене, които поддържа школата през целя 25- годишен период на съществуването си, както и за академичните постижения, отбелязани през последните години. Освен курсовете по общ английски за училищна възраст, фокусът ни е насочен главно върху академичната подготовка за явяване на изпитите за международен езиков сертификат на Университета Кеймбридж. Регистрираните постижения през последните три-четири години бележат ръст над средното ниво за света в рамките на сесията според официалната статистика, която получаваме от изпитния борд.

Членството в Асоциацията ни дава възможност да участваме в езиковото състезание  Kangaroo Global Linguistic, което има международен характер и на което сме печелили едно 3-то място в ниво В1 през 2019г и едно 2-ро място в ниво  Pre-A1 2022г на Национален кръг. Оценен е също и  ангажимента на школата към иновациите и непрекъснато усъвършенстване. В тази връзка, от учебна година 2023/24 въведохме и стратегии за четене на английски за всички нива, която инициатива е изцяло подкрепена от родителите. Приемаме наградата с чувство на огромно удовлетворение и благодарност за това, че се оценяват не количествени измерения, а качеството на постиженията.

Това информира Албена Денчева-Николова, директор на Езикова школа АЛИСА – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: