Дарител осигури всички нужни продукти за 48 семейства на деца от училището в Пордим

01.12.2023 13:52
Националното сдружение на сираците в България прекратява инициативата за събиране на хранителни продукти за 48 семейства на 136 деца от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ град Пордим. На 28.11.2023г. от Сдружението и училището се обърнаха с молба в социалните мрежи и медиите за помощ към добри хора, които да осигурят трайни хранителни продукти като олио, ориз, боб, леща, захар, сирене, кашкавал, колбас, пастет, лютеница и кутия вафли за да може децата през ваканцията да посрещнат предстоящите Коледни и Новогодишни празници с храна на трапезата.
След молба и разговор с ръководството на ресторанти „Стария Чинар“ във Варна собственикът на веригата ресторанти реши да зарадва всички семейства и да осигури необходимите хранителни продукти. Създадена е организация с хладилен камион през следващите дни трайните хранителни продукти да бъдат доставени лично до училището в град Пордим, съобщи председателя на НССБ Слави Михайлов. Това е и причината от Сдружението да обявят стоп на кампанията и да призоват всеки, който е решил да помогне към тази инициатива да пренасочи подкрепата си към други инициативи за да може да се помогне на повече хора.
Сдружението на сираците и училищното ръководство в лицето на директора Емилия Василева изказват огромна признателност и благодарност към ресторанти „Стария Чинар“ във Варна за това, че оказаха огромна подкрепа към децата и семействата. Чудото на Коледа се случи благодарение на огромното сърце на тези хора. Пожелаваме им да бъдат още по успешни и да продължават да ни учат към това да правим добро. Слави Михайлов допълни, че подкрепата на ресторанти „Стария Чинар“ Варна не е еднократен акт към училище и през изминалата 2022г. два дни над 30 ученици и учители са вечеряли безплатно в ресторантите по време на участието им в националния Детски фолклорен конкурс „Диньо Маринов“, на който спечелиха престижни награди и отличия. Доброто съществува, само трябва да го искаме и правим със сърце споделиха Слави Михайлов и Емилия Василева.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: