С благодарност в сърцето ученици от Езиковата гимназия събудиха коледния дух

30.11.2023 15:00

Благодарността е акт на смирение и приемане, чрез който се обръщаме към друг човек, с отворено сърце и вяра в доброто. В ПГПЧЕ „Димитър Димов“ – град Плевен бе проведен открит урок  на тема „В знак на благодарност“, чрез който учениците от 11.в и 10.а клас и техните преподаватели по английски език Анна Митова и Розалия Данова, отбелязаха Деня на благодарността. Този ден се празнува не само в САЩ, но и в Канада, Германия, Бразилия и на Филипините.

Учениците създадоха свое определение на понятието „благодарност“ и приведоха многобройни примери за хора, които следват тази житейска философия. Те демонстрираха завидни езикови умения, презентационни компетентности и преводачески талант. Вдъхновени от темата, млади художници сътвориха неповторими картини по време на урока.

Гости на събитието бяха директорът на гимназията – господин Юрий Тодоров и заместник- директорът по учебната дейност – госпожа Елена Василева, както и много млади учители по чужди езици с ученици от паралелките, в които преподават. Чрез участието си в интерактивните дейности, те спечелиха както възхищението на децата, така и много награди.

В основата на открития урок бе иновативният метод на сугестопедията, чиято сърцевина са любовта и изкуството, както и активирането на интелектуалните резерви на съзнанието.

Участието на родителите бе отбелязано с пищна гощавка, характерна за сезона, в който се празнува Денят на благодарността. Някои от тях лично удостоиха събитието с присъствието си.

Така ученици, учители, родители и ръководството на гимназията, запалиха огъня на щедростта, с който бе събуден Коледният дух – предвестник на един от най – обичаните празници в календара на училищната общност.

Информация и снимки: ПГПЧЕ „Димитър Димов“ – град Плевен

 

 

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: