Община Гулянци започна подготовката за коледните празници

30.11.2023 17:29

Във връзка с предстоящите Коледни празници, Община Гулянци съвместно с МКБППМН, ЦОП, читалището, училището и детската градина организира поредица от инициативи, с които да създаде настроение и да даде възможност за творческа изява на деца и възрастни.

На 7 декември от 16:30 часа сме планирали традиционния празник „Споделени коледни вълшебства“, посветен на запалването на светлините на елхата в центъра на град Гулянци. Тази година организираме изложба-конкурс за коледни сладки и изкушения, приготвени с участието на деца – индивидуално или отборно /с мама, с баба, с учител, приятел/. Най-добрите ще бъдат наградени. Жури ще бъде публиката, така че необходимо условие е кулинарите да осигурят възможност за опитване (дребни сладки, хапки, изделията да са нарязани и забодени с клечка и др.) За участие в конкурса е необходимо желаещите да ни информират до 06.12.2023 г. на тел: 0878711392.

Под голямата елха ще има още: музика и танци, горещ шоколад за всички.

На 21 декември ще се състои големият Коледен концерт на НЧ „П. Р. Славейков“ гр. Гулянци, СУ „Хр. Смирненски“ и ДГ „Незабравка“.

В деня на събитието ще бъде организиран и Коледен базар.

Станете част от празничните инициативи! Да споделим вълшебствата на Коледа!

Информация и снимки: Община Гулянци, Пресцентър

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: