Продължава почистването на снега в Община Плевен

27.11.2023 13:17

Продължават дейностите на ангажираните със зимното почистване в община Плевен институции и фирми за поетапното нормализиране на обстановката след падналия обилен снеговалеж. Всички пътища от общинската пътна мрежа са вече проходими, информира заместник-кметът „Териториално развитие“ в Община Плевен инж. Владислав Иванов. Заради силния вятър и последвалите навявания все още проблеми има по част от републиканската пътна мрежа, която се поддържа от Областно пътно управление.

Днес ръчно се почистват от сняг всички спирки на масовия градски обществен транспорт в Плевен, както и тротоарите около тях, нарочна проверка ще установи качеството на дейността. Известно забавяне има в сметосъбирането, тъй като служителите първо отстраняват снега върху контейнерите и осигуряват достъп до тях, заради непроходимост на участъци от републиканската пътна мрежа ще се забави сметоизвозването в малките населени места.

Също заради непроходими пътища днес част от персонала на няколко детски градини и училища в община Плевен не успя да стигне до работните си места. Учебни занятия няма да има в детските градини в селата Брестовец и Дисевица, както и в училищата в Бохот, Беглеж, Търнене, Дисевица, Пелишат, Николаево. В ОУ „Васил Левски“ в гр. Плевен е настъпила сериозна авария в електрозахранването, което е причина също да няма учебни занятия днес.

Падналият мокър сняг е причинил множество аварии на електропреносната мрежа, това доведе до проблеми и с водоснабдяването на селища в община Плевен, както и в самия град.

Това информират от Пресцентър на Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: