Неправителствени организации ще дискутират на Кръгла маса в Плевен развитието на спорта в региона

27.11.2023 12:52

На 28 ноември, /вторник/, от 10,30 часа  в конферентната зала „Гена Димитрова“ /сграда на Регионална библиотека „Хр. Смирненски“/ ще се проведе Кръгла маса на тема: „РАЗВИТИЕТО НА СПОРТА В РЕГИОНА – ПОЛЕ ЗА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ НА ДЪРЖАВАТА, ОБЩИНИТЕ И СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ“.

Инициативата за организацията на кръглата маса е на неправителствените организации: Сдружение „ФК Плевен“, СБК „Дяковски баскет“, Сдружение „Боксов клуб „Мизия 80“,  Сдружение „ФК Девета плевенска дивизия“ и Гражданско обединение за спортен Плевен, със съдействието на главния експерт  на Министерството на младежта и спорта за Плевенска и Ловешка област – Атанас Кършев.

За участие в кръглата маса са поканени и ще вземат участие: доц. д-р  Димитър Илиев – министър на младежта и спорта, областният управител – Виолета Иеремиева, кметът на община Плевен – д-р Валентин Христов, председателят на ОбС – Плевен – доц. д-р Иван Малкодански, представители на общините и общинските съвети в Плевенска област, както и спортни клубове и граждански организации в региона.

Оценявайки перспективността на проблемите, свързани с развитието на професионалния масов спорт и значимостта им за развитие на региона, очакваме активно участие на представители на спортните клубове в региона, съобщанав от Пресцентър на Гражданско обединение „Спортен Северозапад“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: