Вижте актуалната ситуация в област Плевен към 7.00ч. днес – училища, пътища, ток, вода…

27.11.2023 10:03
Каква е актуална ситуация в област Плевен към 9.00ч.,  информират от Областна администрация Плевен.
ОБЩИНА ЛЕВСКИ
В Обнова и Асеновци нямат вода. В двете села няма възможност да се провеждат учебни занятия. Днес продължава отстраняването на авариите по захранващите далекопроводи. Във всички останали населени места има ток и вода. Пътищата са разчистени. Поради навявания е затворен пътя Обнова-Каменец, съвместно с община Пордим. Подобна е ситуацията с пътя Варана – Червена. Ще се водят разговори за временно затваряне с община Свищов.
ОБЩИНА ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ
Затворен, поради нявявания, е пътят към Славовица, но се използва резервния през Гиген. Без ток е с. Ставерци. Без вода, поради скъсани далекопроводи, са Ставерци, Брегаре, Тръстеник. Навявания има и на пътя Горна Митрополия – Староселци, поради което има закъсал автомобил. Предприети са съответните мерки. Очаква се днес до обяд ситуацията да се нормализира.
 ОБЩИНА НИКОПОЛ
Без ток са селата Бацова Махала, Санадиново, Новачене, Любеново, Въбел, Асеново. Днес продължава работата по възстановяване на токозахранването
ОБЩИНА ДОЛНИ ДЪБНИК
Без ток остават селата Градина, Петърница, Бъркач и Горни Дъбник. Очаква се да бъде възстановено електрозахранването към 18:30 ч. днес, по данни на Електрохолд. За с. Садовец се очаква да бъде възстановено към 20 ч днес. Общинските пътища са изчистени. Поради снегонавяване е затворен пътя Садовец – Телиш. Снегонавявания има и на пътя Петърница – Бъркач.
Детските градини и училищата в селата Горни Дъбник, Петърница, Бъркач, Садовец и Градина не функционират.
Детските градини и училищата на територията на град Долни Дъбник и село Крушовица фурнкционират в нормална обстановка.
Пътят Плевен – Ловеч е затворен.
В ОУ ‘Васил Левски“ – Плевен има непреодолима към момента авария с тока – там няма да има занятия, както и в училищата в Дисевица, Радомирци, Новачене.
ОТ РДПБЗН-ПЛЕВЕН:
за денонощието са отработени 41 произшествия, основно на територията на община Плевен и община Долни Дъбник. Отстранявани са паднали дървета и са евакуирани граждани от закъсали леки автомобили на пътя Брестовец – Бохот с помощта на верижна машина.
В момента се предприема евакуиране на граждани от хижата на Медицинския университет в Бохотската гора с използване на верижна машина и високо проходим автомобил.
Втората верижна машина с която разполагат отива към бедстващи граждани в лек автомобил между Радишево и Тученица. Ще се предприеме и транспортиране на гражданин на хемодиализа от Горталово. Екип ще достави вода на затвора в Плевен.
Диспечерите при ЕРМ Запад приоритетно ще насочат усилията си по възстановяване захранването на ЕП 20 кV Водоем.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: