ДГ „Щастливо детство“ бе домакин на заключителната част на Регионален форум – снимки

25.11.2023 8:25

На 24-ти ноември  ДГ „Щастливо детство“ град Плевен бе домакин на заключителната част на Регионален форум „Иновативните детски градини – традиции и иновации в действие“ Плевен 2023г.

На форума присъстваха експерти от РУО Враца, Монтана, Видин, Ловеч, Плевен, Маруся Додова – Старши експерт по предучилищно образование, Таня Борисова – Старши експерт по предучилищно образование, доц. д-р Емил Бузов – Зам. Директор Педагогически колеж, гр. Плевен, Мариета Георгиева – Главен експерт в отдел ”Образование и младежки дейности” в Община Плевен, директори и учители на детски градини. Гостите бяха приветствани с песента на Емил Димитров „Плевен“ , която бе изпълнена от ст. учител Калинка Стефанова и Никола Яков ученик в НУИ“П. Пипков“ гр. Плевен и бивш възпитаник на детската градина, а децата от Четвърта група „Весели калинки“ показаха своите артистични умения с грациозно изпълнение на танц „Нежност“.

В рамките на форума учителите Милена Стефанова и Валя Иванова изнесоха открит урок по програма Джуниър Ачийвмънт – България, като част от Световната седмица по предприемачество. Дейностите свързани с обучението на 6-7 годишните деца по предприемачество и бизнес са включени в Модул  „Предприемачество и инициативност“ от програмите на Джуниър Ачийвмънт България към Модул 3 на Национална програма „Хубаво е в детската градина“, по която децата едновременно учат, творят, забавляват се и следят пътя на успеха за сбъдване на мечти. На иновативната практика по предприемачество на тема: „Изкуството в живота на децата“, децата от група „Весели калинки“, с учители Милена Стефанова и Валя Иванова, показаха знания за професиите в Бизнеса и изобразителното  изкуство. Разбраха, че творческите професии са свързани с реализиране на печалба, задоволяване на нужда и потребност. Децата бяха силно мотивирани да покажат своя талант, трудолюбие и умения. В дейността си бяха напътствани професионално от доброволци и ментори- ученици от НУИ „П.Пипков“ гр.Плевен с учител Г-жа Мила Петрова, Владимира Йорданова-художник, Ива Мандолска – родител, които стимулираха и подкрепиха техните творчески заложби.

С готово изработените произведения бе подредена изложба в импровизира галерия, на която гостите бяха поканени от специално подготвен за повода куратор да закупят избрана от тях творба. Това информират от учебното заведение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: