Ветеринарна клиника ИДА-ВЕТ инвестира в най-нова апаратура и млади мотивирани специалисти

25.11.2023 17:40

Апаратура от последно поколение пристигна във Ветеринарна клиника „ИДА-ВЕТ” – Плевен. Цялостната инвестиция е за близо 100 хил. лева. Специализираното лечебно заведение вече разполага с чисто нова ветеринарна лаборатория за изследване на кръв, на хормони, на биохимия – нещо ново, с което могат да се похвалят само още две клиники в България – в София и в Пловдив.

Редицата за изследване на кръв при нас е най-пълна, тъй като купихме цялата гама от 7-8 уреда. Процесът на изследване е напълно автоматизиран, като резултатът става в рамките от 6 минути за единичните проби и до 20 минути за цялата редица. Техниката е ново поколение. Това са уреди, произведени буквално преди месец, софтуерът също е нов и всичко това дава възможност за развитие на младите специалисти в клиниката. Това сподели за Плевен за Плевен управителят на Ветеринарна клиника „ИДА-ВЕТ” д-р Ивайло Илиев.

„Допълнихме и хирургичното отделение с чисто нова инхалационна анестезия. Има пациентен монитор, който засича дишане, пулс, температура. Отново всичко е напълно автоматизирано, дори към уреда има машина, която при спиране на дишането на кучето или котката, започва автоматично да обдишва. Това е изцяло нов клас в упойките.“, разказва още д-р Илиев.

В момента Ветеринарна клиника ИДА-ВЕТ обновява квалифицирания си персонал с млади специалисти – плевенчани, но и млади хора от други градове, които искат наистина да работят, да се развиват и израстват като лекари. „Изпитах истинска радост, когато пристигна новата апаратура, и те заедно я изучаваха, коментираха и бяха наистина ентусиазирани, че ще могат да работят професионално.“, коментира управителят на ИДА-ВЕТ.

В момента в клиниката работят трима млади специалисти –  д-р Бояна Коджавасилева,  д-р Васил Шабански и д-р Йордан Борисов. Д-р Цветанка Александрова работи вече няколко години тук и е отличен дерматолог.

„Планираме да назначим още трима, защото клиниката се разработи. Вече идват пациенти от Велико Търново, от Русе – едни за второ мнение, други за операции на домашните им любимци. Ще дам още един пример – при д-р Петков, специалист по ехокардиография, се записват за прегледи и хора от София, а графикът е запълнен за месец напред.

И пак повтарям – търсим млади специалисти, които ние ще обучим. Търсим мотивирани и надъхани да работят лекари, които да създават семейства, да оставят да работят в Плевен. Именно новата апаратура е причината при нас да кандидатстват за работа таргетни ветеринарни доктори, интелигентни и знаещи езици. Това е насоката за бъдещото развитие на нашата клиника. – категоричен е д-р Ивайло Илиев. – Обучението на новите специалисти става по време на работния процес, все пак тук работим няколко специалисти с вече много натрупан опит зад нас. Отделно пращам младите колеги на различни специализирани курсове, за да бъдат в час с най-новите тенденции в нашата професия.“

Според него Плевен се превръща в един медицински център, в който своето място имат и ветеринарната медицина и практика. „Тук е и нашето място. С оглед на предстоящото откриване на Ветеринарен факултет към Медицинския университет, ние сме отворени за разговор и намиране на пресечни точки в една бъдеща съвместна работа. При нас няма хабилитирани лица, но има отлични специалисти с опит в практиката.“, казва в заключение д-р Илиев.

Ветеринарна клиника ИВА-ВЕТ днес вече е лидер в региона и се съизмерва с водещите клиники в София и Пловдив. За това говорят и множеството посещения на хора с домашни любимци от различни градове в страната. Реално, клиниката поема най-тежките случаи от вече 10 години насам и ще продължава да разширява периметъра на своите клиенти и повишава качеството на обслужването.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: