Млади таланти от Езиковата гимназия с успешно представяне на Националното състезание по Природни науки и Екология

22.11.2023 13:29

В периода 17 – 19 ноември се проведе 21-то Национално състезание по природни науки и екология в град Габрово. В течение на два дни екипи от ученици от цялата страна, разделени в две възрастови групи, защитаваха разработени от тях проекти в областта на биологията, химията, физиката и екологията. Защитата протече в два етапа – постерна сесия и презентационна защита. Във вълнуващото събитие ученички от 11. клас на Езикова гимназия в град Плевен впечатлиха журито и участниците с проекта си „Пчелната отрова – чудодеен лек или плацебо ефект“, който беше оценен с отлична оценка. Мария Иванчовска и Ивайла Иванова под ръководството на техния талантлив учител по биология и химия, Людмила Бояджиева, демонстрираха високата си научна компетентност и страст към природните науки.

Проектът на двете ученички обхваща изследване на потенциалните лечебни свойства на пчелната отрова. С интердисциплинарен подход, те анализираха химичния състав и възможните терапевтични приложения на този уникален продукт от природата. С внимание към детайла и иновативен подход, Мария и Ивайла представиха своите изводи пред журито и публиката, които бяха оценени с отлична оценка. За учениците и техния ръководител това е постижение, което заслужава не само признание, но и вдъхновение за бъдещи проектни дейности.

Езиковата гимназия в Плевен може да се гордее със своите талантливи и предприемчиви ученици, които не само следват пътя на знанието, но и го обогатяват със своите уникални идеи и изследвания. Всички ние с нетърпение очакваме бъдещите успехи на Мария Иванчовска и Ивайла Иванова, както и на останалите ученици от Езиковата гимназия, които с усърдие и страст следват своите научни и образователни амбиции.

Това информират от Езикова гимназия в град Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: