Ден на християнското семейство отбелязаха в село Асеновци

20.11.2023 13:54

В навечерието на 21 ноември – Ден на християнското семейство, част от членовете на ЖФГ „Осъмски ритми“ при НЧ „Съзнание 1894“, село Асеновци посетиха детска градина „Слънце“ и заедно празнуваха.

Около синията с питка, шарена сол и ябълки говорихме за семейството- най- ценното в живота ни. Децата споделиха с много обич и топлота за отношенията в техните семейства. Оказа се, че по-добра от мама няма, но всички в семейството трябва да се подкрепят и уважават.

Нашата самодейка Тодорка Илиева поръси всички ъгли на стаята с китка здравец с наричане да бягат злото и бедата, да има само хубави неща. После отчупи на всички присъстващи питка и шарена сол за здраве и берекет през цялата година. Децата рецитираха стихчета за християнското семейство и заедно с бабите поиграха на хорото. Радостта беше взаимна. А когато им поднесохме и лакомства, очичките им грейнаха.

Благодарим на учителките Денка Станева и Пламена Петрова за гостоприемството, за топлото отношение и доброто възпитание на децата ни. Днес ние всички бяхме едно огромно семейство, изпълнено с обич и топлина! Да бъдем живи и здрави, да бъдем все така единни – си пожелахме взаимно!

Информация и снимки: Петранка Стефанова- секретар на НЧ „Съзнание 1894“, с. Асеновци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: