Марио Любенов от град Левски с награди от международно състезание по предприемачество

14.11.2023 10:25

Марио Любенов от град Левски  – основател на бранда LYUBENOV участва в Националнален финал на международното състезание по предприемачество организиран от Стопанският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски, Съорганизиратор на събитието е  китайския инкубатор „Донгшенг“. До защита бяха допуснати седем предприемачески екипа.

Журито на конкурса беше в състав: проф. Албена Вуцова, проф. Десислава Йорданова, доц. Тодор Ялъмов, д-р Момчил Станишев, директор на Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа и Лъчезар Динев, председател на Българо-китайската търговско-промишлена палата.

Поощрителна втора награда в категорията „Дигитална икономика“ спечели  с проекта си „Автономна винарна“. Той получи покана от г-н Лъчезар Динев да участва в търговска мисия и изложение в Китай с покрити всички местни разходи.

Марио Любенов е предприемач, завършил Стопанския факултет през 2023 г., и участвал в делегация в Университета в Триест, водена от проф. д.н. Десислава Йорданова. Марио спечели и трета награда (3000 лв.) в конкурса „Млад предприемач в науката“, организирана от Научноизследователския сектор към СУ „Св. Климент Охридски“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: