Новият кмет на Червен бряг – Атанас Атанасов положи клетва и встъпи в длъжност

11.11.2023 9:12
На 10 ноември новоизбраният кмет на Община Червен бряг – Атанас Атанасов положи тържествена клетва за встъпване в длъжност за мандат 2023-2027 г. Това направиха и новоизбраните 21 общински съветници, както и кметовете на населените места.
Церемонията се извърши в присъствието на зам.-областния управител на Плевен – Николай Абрашев. Именно той връчи на Кмета символите на града – ключ и огърлие.
„Справедливост, нормалност и развитие – тези три думи ще бъдат моят пътеводител по дългия път, който поемам. Аз се приемам като кмет, избран от народа и единственият ангажимент, който ще поема е, че ще бъда кмет на народа.“ – това изтъкна в словото си към присъстващите кметът Атанас Атанасов. Важна част от дневния ред на първото заседание, водено от най-възрастния общински съветник – Данаил Вълов, бе изборът на председател на Общинския съвет на Червен бряг. С 12 гласа „за“ и 9 негласували, за председател на Общинския съвет беше избран досегашният такъв – Петьо Костов.
Новият Общински съвет започна работа в състав от пет общински съветници от Местна коалиция „Съюз на свободните демократи”, четири от ПП ГЕРБ, с по трима съветници са представени: МК „Български глас”, МК „Политическо движение социалдемократи” и МК „Движение напред България”, двама са съветниците от МК „Българска социалдемокрация – Евролевица” и един от БСП за България.
Информация: Община Червен бряг, /снимки Тодор Ценов и ТВ ЕТА-РАВА/
#тагове:

НАЙ-НОВИ: