Медицински университет дипломира 132 абсолвенти на Факултет „Здравни грижи“ и Медицинския колеж – снимки

10.11.2023 15:33
Медицински университет – Плевен дипломира Випуск 2023 на двойна тържествена церемония – общо 132 абсолвенти на Факултет „Здравни грижи“ и Медицинския колеж.
Дипломантите на Факултет „Здравни грижи“ са 67 медицински сестри и акушерки. Медицинският колеж даде дипломи на общо 65 ренгенови и медицински лаборанти, помощник-фармацевти, медицински козметици и социални работници. Авсолвентите положиха тържествено клетвата на Флоранс Найтингел.
Отличниците на Випуск 2023 са Мелани Панова от специалност „Медицински лаборант“ и Джулия Ботева от специланост „Медицинска сестра“. Те имаха възможността да отговорят на приветствията на академичното ръководство и на гостите с благодарност и пожелания към своите колеги.
Ректорът проф. д-р Добромир Димитров се обърна към дипломантите от Випуск 2023 на Факултет „Здравни грижи“ и Медицински колеж с думите:
„Скъпи млади колеги,
Получаването на диплома и образователна степен не слага край на вашето обучение, а единствено бележи началото на професионалния ви път. Защото аз съм убеден, че с напредъка в професията, у вас ще нараства необходимостта от натрупване на нови знания. Ето защо, никога не спирайте да се обогатявате и усъвършенствате. Най-сърдечно ви пожелавам да съхраните духа на академизма, любознателността и желанието си за развитие!
И не на последно място, помнете, че от днес нататък зад всяко ваше професионално действие и решение стои името на Медицински университет в Плевен и авторитетът на вашите преподаватели!
За финал ще цитирам един от най-значимите писатели на XX век Иво Андрич, който казва: „Животът ни връща само това, което даваме на другите“. Бъдете все така всеотдайни и нека „Ученикът да надмине учителя“!“
Информация и снимки: МУ – Плевен.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: