Медицински университет дипломира 132 абсолвенти на Факултет „Здравни грижи“ и Медицинския колеж

09.11.2023 12:31

На 10 ноември в зала „Магнум“ на Втора клинична база Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) ще дипломира Випуск 2023 на двойна тържествена церемония – общо 132 абсолвенти на Факултет „Здравни грижи“ и Медицинския колеж. Дипломантите на Факултет „Здравни грижи“ са 67 медицински сестри и акушерки. Медицинският колеж ще даде дипломи на общо 65 ренгенови и медицински лаборанти, помощник-фармацевти, медицински козметици и социални работници. Авсолвентите ще положат тържествено клетвата на Флоранс Найтингел и ще получат дипломите си от ректора проф. д-р Добромир Димитров.

Отличниците на Випуск 2023 са Мелани Панова от специалност „Медицински лаборант“ и Джулия Ботева от специланост „Медицинска сестра“. Те ще имат възможността да отговорят на приветствията на академичното ръководство и на гостите с благодарност и пожелания към своите колеги.

Част от официалните гости на двойната промоция ще бъдат членовете на чуждестранна делегация от представители на академичното ръководство на Медицински Университет Чунцин, гр. Чунцин, Китай. Целта на посещението им в Медицински университет – Плевен е подписване на меморандум за разбирателство в областта на образованието и науката между двете висши училища.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: