Бойко Борисов в Плевен: Ако бяхме истинска коалиция, Кирил Петков трябваше да е тук и заедно да подкрепим д-р Валентин Христов за кмет

02.11.2023 20:31

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде в Плевен, за да подкрепи кандидата на партията за кмет на общината д-р Валентин Христов, който победи Георг Спартански на първи тур. Борисов даде брифинг в офиса на ГЕРБ-Плевен заедно с Валентин Христов и депутатите Пламен Тачев и Валери Лачовски.

Борисов обясни, че т.нар. сглобка не работи и повече не трябва да съществува в този си вид. По думите му, ПП и ДБ управляват еднолично, без да се консултират с ГЕРБ включително за бюджета на държавата, въпреки че ГЕРБ са първа политическа сила на местните избори, а те трета. Според Борисов, най-логичното е формациите в управлението да се подкрепят взаимно на втори тур. „Ако бяхме истинска коалиция, трябваше сега да сме заедно в Плевен с Кирил Петков или Асен Василев и заедно да подкрепим д-р Валентин Христов за кмет, а ние например Васил Терзиев в София“, разясни Борисов. „ПП/ДБ си говорят само с ДПС, с мен и моята партия не си говорят“, добави лидерът на ГЕРБ.

По отношение на бюджета за следващата година, който е важен и за регионите, Борисов каза, че не е съгласуван с ГЕРБ. Партията няма да го подкрепи, тъй като ПП/ДБ са изключили магистралите „Хемус“ и „Струма“, както и участъка Търново-Русе. „Хората искат тази инфраструктура, кметовете са поели ангажимент… Няма как да подкрепим бюджета в този вид. Ние не лъжем избирателите си. Тези хора от ПП/ДБ са вредни за регионите“, каза още Борисов. И продължи: „Говорят , че ще дадат 1 милиард за стадиони. Добре, ама кои стадиони? Плевен има ли го включен? Варна има ли я? Бюджет се прави с мнозинство. Само така можем да поемем конкретни ангажименти. Но те явно са си намерили други авери и приятели. Навсякъде играят срещу нас“, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ благодари на плевенчани, че са подкрепили д-р Валентин Христов, който има качествата, екипа и програмата да промени Плевен към по-добро.

Д-р Валентин Христов също благодари за подкрепата на плевенчани и гарантира, че ако бъде избран за кмет, Плевен ще тръгне по нов модерен път на развитие и ще има управление, което ще решава проблемите на града и селата.

Народният представител и областен координатор на ГЕРБ Валери Лачовски  направи кратък анализ на представянето на партията в Плевенско. Той подчерта, че ГЕРБ вече има избрани четирима общински кмета – Кнежа, Белене, Пордим и Долна Митрополия, като навсякъде подкрепата е около и над 60 процента. Вярвам, че в неделя д-р Христов ще спечели в Плевен, добави Лачовски.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: