Плевенчанка донесе единствения златен медал за България от Световните бойни игри в Рияд

31.10.2023 12:10

Александра Димитрова (ABC FIGHT CLUB – София) спечели златен медал на World Combat Games в Рияд. На финала на 30 октомври тя победи Меган Амури (Франция) в турнира на савате комба.

Това е единственият златен медал за България от Световните бойни игри в Рияд.

Александра Димитрова (21 г.) участва в турнира на савате комба (френски бокс) в категорията до 52 кг. По пътя към първото място тя победи още Елена Беляк (Хърватия) на четвъртфинал и Сахел Корасанзад (Иран). Участваха още състезателки от Румъния, Афганистан и о. Мавриций.

Преди три седмици Александра стана световна вицешампионка на савате. На 7 октомври на финала на Световното първенство в град Коломб, Франция, в оспорвана среща българката отстъпи пред представителката на домакините Меган Амури.

Българката е европейска шампионка на кикбокс от 2022 г. и световна шампионка на таекуон-до, носител на много медали от национални и международни турнири. Неин треньор е Красимир Гергинов. Родена е в Плевен, живее и тренира в София.

България е спечелила 1 златен, 3 сребърни и 4 бронзови медала, което я нарежда на 38-мо място в класирането по медали от близо 120 държави.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: