ОУ „Максим Горки“, град Левски отбеляза Деня на народните будители – снимки

28.10.2023 10:47

Има особени дни, в нашия календар, дни, изпълнени с повече дух, с повече вяра, с повече надежда. Когато кръвта трепти, зазвънява, бушува се, за да напомни за онази свята връзка с миналото, с предците, с величието и славата на Родината!

В навечерието на един от най-светлите ни празници – Деня на народните будители – и в духа на своите традиции ОУ „Максим Горки“ отдаде почит на духовниците и книжовниците, вградили своя талант и дело в строителството на съвременна България.

Този празник винаги ни препраща към изконните български ценности, към народната памет и историята. Вглеждаме се в любовта към родния край, към стремлението да живеем с идеали, към способността си да работим заедно в името на Отечеството! Чувстваме се и горди, и благодарни, и способни на велики героизми, и вперили поглед в бъдещето, вярваме, че името ни ще пребъде! Защото в децата ни е силата, а те, нашите деца, могат много, могат всичко! А от нас, техните учители, се иска само едно – с любов и вдъхновение да ги подкрепяме!

Така – с любов и вдъхновение – се случи нашият ден днес!

Започна с поздрав от малките ни ученици към гражданите на Левски, за да напомним за важното в живота, за смисъла на онези непреходни ценности, които ни правят по-човечни, по българи!

За масовия прочит избрахме стихотворението „Българин“ на Иван Николов и почувствали силата на словото му, някак по-високо вдигнахме глави и по-ясен ни се видя пътят ни напред.

Друга наша традиция е на този ден да съизмерим силите си в масов крос, посветен на великите имена на нашите будители. А победителите си тръгнаха със заслужени медали!

Нашата гордост – отбор „Млад огнеборец“ към училището с ръководители Христо Борисов и Галимир Горанов – демонстрира своите умения и опит в различни състезателни дисциплини.

Основно училище „Максим Горки“ поздравява своите приятели и партньори, бившите и настоящи учители, ученици и техните близки с предстоящия празник и пожелава дръзновен полет в следване на мечтите на всички българи!

Информация и снимки: Основно училище „Максим Горки“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: