След нанесен му побой, кандидат за кмет на Червен бряг с призив да спрем агресията!

26.10.2023 12:50

„Бях нападнат и бит от криминално проявено лице на 25 октомври и получих заплахи за живота на мен и моето семейство.“, това съобщи днес на пресконференция в клуба на БТА в Плевен кандидатът за кмет на Община Червен бряг Петко Петков.

Причината да се стигне до този акт на насилие, според Петков, е фалшива новина във фейсбук, публикувана от негов политически  опонент, понастоящем кандидат за общински съветник. Тази фалшива информация е предизвикала и агресията на въпросния нападател.

„Подадох жалба, бях прегледан от лекари и сега се надявам отговорните органи да си свършат работата.“, коментира на пресконференцията Петко Петков, според който фалшивите новини вече придобиват уродлив облик в нашата държава.

„Заявявам категорично, че осъждам насилието. В Червен бряг сме ставали многократно свидетели на прояви на агресия и саморазправа. Трябва един път завинаги да сложим край на това. На фона на говоренето ни за образование и инвестиции се случва това, един човек да реши, че може да налага саморазправа с юмруци с даден кандидат. Недопустимо е това да се случва в град със заявка за промяна, който иска да има европейски облик.“, категоричен е кандидатът за кмет на Община Червен бряг.

Темата с насилието – вербално или физическо залегна трайно в нашето общество. Същото важи и за фалшивите новини.

„Да спрем да толерираме агресията!“, призоваха на пресконференцията Петков и кандидатите за общински съветници Ганка Найденова, д-р Николай Мирев и Иван Новкиришки.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: