Съдия Емил Банков представи пред осмокласници лекция на тема „Хулигански прояви на непълнолетни лица и последици. Детското насилие“

25.10.2023 17:55

Днес бе проведена първата, от поредица лекции, които ще бъдат осъществени в рамките на Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, от лектор на Окръжен съд – Плевен.

Съдия Емил Банков представи пред осмокласници от Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров“ лекция на тема „Хулигански прояви на непълнолетни лица и последици. Детското насилие“. В същото училище се предвижда провеждането на още пет лекции на различни теми.

Освен Професионалната гимназия по електроника и химични технологии се предвижда лекции да бъдат осъществени и в още седем плевенски училища, а именно – СУ „Стоян Заимов“,  Математическа гимназия „Гео Милев“, Професионална гимназия по транспорт „Проф.Цветан Лазаров“, Професионална гимназия с преподаване на чужди езици, Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, Професионална гимназия по мениджмънт и хранителни технологии и Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“.

За поредна година Окръжен съд – Плевен се включва в инициативата на Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието, като шестима съдии са подготвили 11 теми, които да бъдат поднесени на учениците от VІІІ-ми до ХІІ-ти клас. Това са съдиите  Екатерина Панова, Емил Банков, Светла Димитрова, д-р Силвия Кръстева, Борислава Якимова и Владислава Цариградска.

Инициативата цели повишаване правната култура на подрастващите, запознаването им правата и задълженията, които имат като граждани на Република България, как да не станат жертва на престъпление и как биха могли да защитят правата си.

Това информират от Пресцентър на институцията.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: