Назначиха втори заместник областен управител в област Плевен

25.10.2023 13:06

Със заповед на министър-председателя акад.Николай Денков № КВ-484 от 13.10.2023 г. инж.Александър Йотков е назначен за заместник областен управител, официално встъпил в длъжност на 23 октомври.

Александър Йотков е роден в Плевен. Завършил е средно образование в Математическата гимназия в града, а висше – в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София  със степен  магистър – строителен инженер по водоснабдяване и канализация със специализиран профил „Пречистване на води“.  Притежава удостоверение от камарата на инженерите в инвестиционното проектиране за пълна проектантска правоспособност.

Над 20 години работи в сферата на  проектиране, изграждане, експлоатация и контрол на ВиК мрежи и съоръжения, изготвя и администрира  множество проекти на обществени, жилищни, промишлени, селскостопански и инфраструктурни обекти.

Значимо място в неговия професионален път заема участието му  в създаването и утвърждаването на нова за България специализирана администрация в областта на управлението на водите – Басейнова дирекция Дунавски район.

Ръководил е екип по проект за интегрирано управление на водите на територията на гр. Бяла, област Русе, финансиран от фондове на ЕС.

През последните 6 години  работи като ВиК експерт в Асоциация по ВиК – Плевен. Това информират от Пресцентър на Областна администрация.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: